verzameling

Passie voor prenten wordt een verzameling

Passie voor prenten begint niet vanzelf, maar ontstaat toevallig. De eerste prent kreeg ik samen met een kunstboek bij het behalen van diploma. De tweede bij een werkbezoek aan een uitgever. Vele jaren later kreeg ik een stage in een kunstenaarscentrum en daar leerde ik het verschil tussen een ets, gravure, litho en zeefdruk. Op advies van hen moest ik ook het Masareel-centrum bezoeken. Daar kan je ook veel demonstraties krijgen van de verschillende stromingen. In het Mecc een internationale tentoonstelling bezocht en verwierf een litho van de beroemde Chinese kunstenaar Kyoko Mawatari : I dream flying with M. Die titel slaat ook op onze passie. In mijn Haagse periode bezocht ik de Zuid-Hollandse Grafiekmanifestatie in de Grote Kerk. Daar was kunst van ca 350 kunstenaars te zien. Zo sloeg ik mijn slag met 4 nieuwe kunstwerken voor nog geen 500 euro. Soms kan je ook geluk hebben. Onderweg naar Morisnet trof ik bij een oudere collega een kleine houtgravure van de echte Frans Masereel aan.

Kijkt u gerust verder en klik de bovenstaande categorieën.